Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Barendrechter van het jaar

  538 keer gelezen

BARENDRECHT – Vrijdagavond, 29 december, werd er in Het Kruispunt bij Exxact Barendrecht de Barendrechter van het jaar bekend gemaakt. Maandelijks wordt er gedurende het jaar bij het radioprogramma 'Met Gorter aan tafel' een Barendrechter van de maand genomineerd door Arco van der Lee en Alfred Kooiman. Aan het einde van het jaar wordt de balans opgemaakt en de Barendrechter van het jaar gekozen. Het juryrapport werd geschreven door Arco van der Lee.

Dit jaar waren er drie genomineerden. Johan Terdu, omdat hij met zijn mensen van Verkeersregelaars Barendrecht onmisbaar is bij de organisatie van evenementen. Johan en zijn mensen staan in weer en wind en dat wordt erg gewaardeerd.
De bibliotheek eindigde ook bij de laatste drie. Omdat deze instelling een indrukwekkende nieuwe start maakte in het centrum van het dorp. De bibliotheek bleek ineens weer springlevend, met tal van activiteiten in Het Kruispunt en een flinke ledenwinst.

Maar de titel voor Barendrechter van het jaar was voor bewonersvereniging park Buitenoord en omgeving. Voorzitter Fred Bloot was namens deze vereniging aanwezig. Deze vereniging besloot het fietstunneltje in de Groene Rede op te knappen. Zij werkte samen met een aantal partners. Leerlingen van het Dalton College, Humanitas, de gemeente en Kunst Creatief. Er werden kleurige beschilderde panelen gemaakt die in de tunnel werden geplaatst. Begin november werd het kunstwerk vernield. De titel Barendrechter van het jaar 2017 is daarom een blijk van waardering voor dit mooie project aan de Groene Rede. En is bedoeld om de makers een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen om zich in te blijven zetten voor hun leefomgeving.

Fret Bloot was erg blij met de oorkonde die hij namens de bewonersvereniging ontving, uit handen van de winnaar van vorig jaar: Het coöperatiefonds van de Rabobank. Over de vernieling zei hij het volgende: ,,Ik ben kapitein geweest. En de ratten verlaten altijd een zinkend schip, maar een kapitein nooit."

reageer als eerste